Jagttegnskursisterne fra DOF Vejen Aftenskole har haft travlt i vinter og foråret. Vejen Jagtforening har sørget for lokale og skydebane, men nu nærmer tiden sig for jagttegnsprøven.

Askov/Malt Jagtforening havde derfor indbudt kursisterne på praktisk træning på Estrup Hovedgård med afstandsbedømmelse samt våbenbehandling, sammen med aftenskolelærer Ole K. Hansen, som har undervist i dette siden 1998. Her havde AMJ anlagt handlingsbaner rundt om i terrænet for at hjælpe deltagerne med at vurdere afstande i forskellig natur. Desuden var der indlagt øvelser i våbenbetjening. Ventetiden gik med spørgsmål i jagtstuen på Estrup Hovedgård, hvor der blev serveret kaffe og kage. Det viste sig i løbet af aftenen, at kursisterne generelt havde godt styr på både afstande og våbenbetjening.

Når jagttegnsprøven er bestået, kommer skydeprøven. Når denne også er bestået, er jagttegnet nok i hus, men efterfølgende er der stadig meget at lære som ny jæger om jagtadfærd. Derfor inviterer Askov/Malt Jagtforening også nye jægere på en nyjægerjagt til efterår, hvor der lægges vægt på at lære de nye jægere hvordan en fællesjagt kan foregå. Her får de gode råd og vejledning om jagtens skrevne og uskrevne regler af erfarne jægere.

AMJ’s fotograf fulgte Pia Bangert Jepsen, Frank Jepsen, Tina Maria Kramer Poulsen, Christian Roldsgaard Poulsen og Martin Chor Larsen rundt i området.

Vi bruger cookies på denne hjemmeside, for at kunne levere den bedst mulige oplevelse.